TOP C1 pakt de dubbel; veldkampioen en zaalkampioen van Nederland

DUBBEL NEDERLANDS KAMPIOEN

Top C1 wist in de zaal al de titel “Nederlands kampioen” binnen te slepen maar nu ook op het veld.
Zaterdag 22 juni pakte TOP C1 het Nederlands kampioenschap veldkorfbal door Refleks uit Rijswijk met 16-11 te verslaan.
Erima feliciteert de spelers en staf met deze unieke prestatie!
We zijn er trots op om jullie kledingleverancier te zijn.

Hieronder het wedstrijdverslag:

Zaterdag pakte TOP /IAA fresh C1 ook het Nederlands kampioenschap veldkorfbal door Refleks uit Rijswijk met 16-11 te verslaan. Refleks is geen onbekende tegenstander. In de zaal werd er twee keer gewonnen en de eerste helft veld werden de vier punten verdeeld. De C1 ging de wedstrijd als lichte favoriet in, wat ook was te horen in het voorbereidende praatje van Fenna Cavelaars. Maar dat moet je dan ook nog eens waar zien te maken.

Refleks versloeg vorige week Drachten C1 en zoals bekend was onze C1 de meerdere van PKC C1. Er was afgelopen week hard getraind om de puntjes op de i te zetten. Er ontbraken in de wedstrijd tegen PKC wat puntjes op deze letter ten aanzien van het samen aanvallen en in het meekijken in de verdediging voor de afvallende ballen.

We gingen op pad met ontspannen ogende kinderen en ietwat meer gespannen ouders. Ook in de staf waren lichte zenuwen voelbaar. In de bus kreeg de jarige Jaap nog een ode van de teamgenoten, nog voldoende aandacht voor andere zaken dan korfbal dus. We werden welkom geheten op het prachtige complex van Dalto, waar alles tot in de puntjes geregeld was.

Na het voorstellen van de ploegen konden we van start. Het roodwitte was iets in de minderheid ten opzichte van de paarse supporters van Refleks, maar daar liet TOP zich niet door van de wijs brengen. Zeker niet toen de SKF onze supporters kwam bijstaan voor wat meer volume.

TOP speelde de eerste helft goed, maar kon niet echt loskomen van Refleks, ondanks het sterke meekijken van de verdediging, waardoor Refleks veel eenschots-aanvallen had. We kwamen al snel voor en we bleven de hele eerste helft steeds één of twee puntjes voor, tot we vlak voor rust op drie kwamen. Het prachtige schot van Boaz vanaf de achterzijde, vijf seconden nadat hij een strafworp gemist had, was een belangrijke en dat vierde hij dan ook uitbundig met TOP's Our Pride!

In de rust hamerden Martijn en Thijs op 'doorzetten’; ‘we zijn beter, we moeten zorgen dat we meer kansen gaan afronden om uit te kunnen lopen en Refleks op de knieën te krijgen.’ Maar in de tweede helft ging Refleks zuiver schieten, de eerste 10 minuten stond het Refleks-vizier op scherp en scoorden ze er lustig op los. Onze toppers zouden onze toppers niet zijn als zij iedere nadering op één punt steeds wisten te pareren met prachtige doelpunten. Toen Refleks weer mis ging schieten en TOP bijna alle verdedigende rebounds weer in handen kreeg, liepen de TOPpers uit en floot de goed leidende scheidsrechter af bij 16-11 en kon het feest losbarsten.  Aanvoerster Naomi nam, nadat iedereen het goud omgehangen had gekregen, de beker in ontvangst en samen met de supporters vierden we deze unieke prestatie, die deze gouden generatie in de geschiedenisboeken van onze club zet.

Terug bij TOP werd er met ouders en kinderen nog even nagepraat over het afgelopen seizoen en werden de spelers en Martijn, Thijs, trainer Aad en Miriam (bij afwezigheid van andere trainer Steven) door de TC-Jeugd en het bestuur nog even in het zonnetje gezet. Na een patatje en een drankje was deze mooie dag, deze gave competitie en dit fantastische seizoen ten einde.